Bewust genieten: Kruidnoten

November en december twee maanden waarin de winkels vol liggen met ongezonde snoep.
Persoonlijk wil ik niet dat mijn kinderen zich vol gooien met die ongezonde troep.
Ik leer mijn kinderen bewuster om te gaan met wat ze in hun mond stoppen, en ik bak dan ook regelmatig gezondere snacks met ze. Bovendien is het op een speelse wijze ook nog eens leerzaam, ze leren zo bewuster te worden van goede voeding, en dat is zeker goed voor later!

Wil jij nou ook graag jouw kinderen gezonder laten eten? Dan heb ik hier voor jou een recept voor glutenvrije, lactosevrije en suikervrije pepernoten. Het is ontzettend leuk om met je kinderen te maken.

Ingrediënten:
– 150 gram medjool dadels, zonder pit
– 40 gr kokosbloesemsuiker
– 2 tl wijnsteenbakpoeder
– 2 tl speculaas- of koekkruiden
– snufje zeezout
– 130 gr boekweitmeel
– 60 g kokosolie , gesmolten
– scheutje water

Bereiding:
Week de dadels 15 min. in water. Verwarm de oven voor op 160 C.

Doe kokosbloesemsuiker, bakpoeder, kruiden, zeezout en het meel in een kom en voeg de kokosolie toe. Kneed alles door elkaar.

Laat de dadels uitlekken in een vergiet en snijd ze in stukjes. Doe ze samen met een scheutje water in de blender en mix ze fijn. Als de dadels aan de zijkanten blijven kleven, dan zet je af en toe de keukenmachine of blender uit en schraap je de stukjes met een lepel naar het midden.

Doe de kleverige dadelmassa bij het droge deeg en kneed alles met je handen tot een samenhangend soepel deeg. Maak er een grote bal van. Neem er steeds een plukje deeg van af en rol dit tot een klein balletje. Leg op het bakpapier en ga door tot je deeg op is en de bakplaat vol ligt met zo’n 50 balletjes.

Bak ze ongeveer 25 min. in de voorverwarmde oven. Kijk af en toe even of ze niet te donker worden want iedere oven is weer anders. Laat ze dan even afkoelen.

Fijne en gezonde pakjesavond

Geef een reactie