Omega-3 en pijnlijke gewrichten, reuma of artrose

Elke dag opstaan met pijn of stijfheid in de spieren, gedurende de dag worden de klachten erger. Je huis schoonmaken, simpel een sinaasappel pellen, de alledaagse dingen zijn een last om te doen of het wil zelfs helemaal niet lukken. Als je last hebt van pijnlijke gewrichten, artrose of een reumatische aandoening, dan ervaar je veel frustraties en ongemak. Maar wist je al dat je Omega-3 kunt nemen om je lichaam zo goed mogelijk te ondersteunen?

Reuma is een pijnlijke aandoening die wel 100 verschillende vormen kent. Je kampt met symptomen als pijn, stijfheid en zwellingen in je ledematen (met name in je voeten en handen) en in het ernstige geval zelfs vergroeiing van de gewrichten. Vooral de spieren.

Een arts schrijft in de meeste gevallen zware medicijnen voor. Maar wist je dat ook bepaalde aanpassingen in je leefstijl helpen om je beter te voelen? Denk dan aan minder suikers en koolhydraten, minder bewerkt voedsel kan al een verbetering zijn bij het dagelijks functioneren.

Wat kan Omega-3 doen aan pijnlijke gewrichten of artrose?
Als je reuma of een reumatische aandoening hebt, dan is het van groot belang om een gezond voedingspatroon aan te houden. Deze voeding moet de juiste voedingsstoffen leveren voor het immuunsysteem. Hierbij is het onder andere belangrijk om te kiezen voor de juiste vetten (nee, niet direct naar de snackbar rennen). Niet alle vetten zijn even gezond. Zo kun je transvetten beter vermijden. Deze verzadigde vetten vind je in veel bewerkte producten, zoals koekjes, chips en gebak. Kies in plaats daarvan voor Omega-3 vetzuren! Deze zijn meervoudig onverzadigde vetzuren vind je onder andere in vette vissoorten, ongebrande noten en zaden en peulvruchten.

Heb ik een tekort aan Omega-3?
Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 90% van de bevolking een Omega-3 tekort heeft, waarvan de helft zelfs een ernstig tekort! Maar hoe kom je er nu achter dat je een tekort hebt? Er bestaat een zelftest om je Omega-3 status te meten. De test doe je thuis door middel van een klein vingerprikje. Je hebt een paar druppeltjes bloed nodig. Na analyse van het bloed wordt niet alleen duidelijk of je een tekort aan Omega-3 hebt, maar ook hoeveel er nodig is om het op te lossen.

Heb jij pijnlijke gewrichten, reuma of artrose? En ben je benieuwd wat Omega-3 voor jou kan betekenen? Of ben je gewoon benieuwd hoe het zit met jouw Omega-3 status? Stuur dan -uiteraard geheel vrijblijvend- contact met mij op.

Geef een reactie