Baba Ganoush

Baba Ganoush is een dip van aubergine en het is echt een lekkere en gezond hapje voor bij de borrel. Je eet het met eigengemaakt groentebrood, crackers en//of platbrood.

Het recept voor Baba Ganoush is makkelijk en ook leuk om te maken.

Wat heb je nodig:
2 aubergines
2 teentjes knoflook
1 el tahin (sesam pasta)
2 el mayonaise recept vind je hier
Sap van een halve citroen
Snuf (Keltisch) zeezout, fijn
1/4 tl komijnpoeder
1/4 tl zwarte peper
1 el extra vierge olijfolie
*Naar eigen smaak kan je nog basilicum, oregano of peterselie toevoegen

En hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de aubergines in blokjes en leg deze op de bakplaat. Doe hierover wat olijfolie en wat zout er roer door elkaar. Zet de plaat 10-15 minuten in de oven (roer halverwege even de aubergines om).

Haal na 10-15 minuten de plaat uit de oven en doe alles in een keukenmachine. Voeg de knoflook, sap van de citroen, tahin, zout en peper toe, mix tot een romig geheel en je hebt je heerlijke healthy dip!

Geef een reactie