Ovenheerlijk voorgerecht: Farinata Met Druiven Uit De Oven

Farinata, socca, torta di ceci, of cecina, is een soort dunne, ongezuurde pannenkoek op basis van kikkererwtenmeel. Je hebt maar 3 ingrediënten nodig, namelijk kikkererwtenmeel, water en olie. Als je de pannenkoek goed klaar maakt is het krokant van buiten en lekker zacht van binnen.

En hoe leuk is het dat de pannenkoek een goede, maar vooral ook gezonde basis is voor iets wat iedereen wel lust! Ikzelf heb de pannenkoek gepimpt met rucola, ricotta en druiven (druiven verwarmd in de oven, aanrader!).

Wat heb je nodig:
1 el rozemarijnnaaldjes
155 gram kikkererwtenmeel
4 el extra vierge olijfolie
1 tl himalayazout
Snuf zwarte peper

Wat heb ik gebruikt voor de topping:
250 gram druiven (kleur maakt niet uit)
Rucola
250 gram ricotta (ben je vegan? Neem dan vegan-kaas)
Snuf zout en peper extra vierge olijfolie

Hoe maak je het:
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal alle druiven van de tros en leg het op de bakplaat. zet deze bakplaat in de oven en bak het 20-15 minuten op 275 graden.

Maak de Farinata. Hak de naaldjes van de rozemarijn fijn en doe dit met het meel, 250 ml lauwwarm water en de helft van de olie in een kom met zout en peper. Klop het geheel goed door en laat 20 minuten rusten tot het beslag dik wordt.

Neem een springvorm en vet het in met de rest van de olie. Klop het beslag nogmaals door, schenk het in de springvorm en bak het 10-15 minuten tot de farinati goudgeel is.
Dien het op met de druiven, ricotta en rucola.

Geef een reactie