Zongedroogde tomaten hummus

Hummus, I love it! Afgelopen zomer hebben we het vaak gegeten. Ik had door de hitte niet veel zin om uitgebreid in de keuken te staan, maar elke dag voldoende groenten eten vind ik voor mijn gezin zeer belangrijk. Dus de hummus was ideaal. Ik maak het ook regelmatig voor op vrijdag- of zaterdagavond. Lekker gezond snacken! Ik maak ze op verschillende manieren en kleuren ,want je kan echt eindeloos variëren met heerlijke verse natuurlijke ingrediënten en groenten.

Nu is het Pasen, en vanavond gaat het op een heerlijke salade. Maar je kan het ook smeren op een speltboterham of een cracker, dus ook daar kan je weer in variëren.

Deze hummus is gemaakt met zongedroogde tomaten

Wat heb je nodig:
220 gram kikkererwten, gekookt (ik gebruik verse (dus niet uit een pakje), die week ik 24 uur en dan kook ik het)
1 teentje knoflook
40 gram gedroogde tomaten
Sap van een halve citroen
60 ml olijfolie
60 ml water
1 el tahin
1 tl komijnpoeder
Snuf peper en zout

Hoe maak je het:
Doe alle ingrediënten in de blender of keukenmachine en mix het tot een glad geheel.

Heb je het gemaakt?
Laat me dan weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mirellicious

Geef een reactie