Bleekselderij sap

Je moet wel een bikkeltje zijn om deze krachtige sap te drinken, maar het is zeker de moeite waard om het toch te gaan doen. Vers bleekselderij sap is namelijk één van de meest krachtige en genezende sappen die je kunt drinken. Als je iedere ochtend een halve liter vers bleekselderij sap op een nuchtere maag drinkt, kun je je gezondheid en vertering soms al in een week tijd verbeteren.

Het drinken van bleekselderij sap komt van Anthony William, auteur van het boek Medical Medium. Het sap verwijdert volgens hem gifstoffen en schadelijke bacteriën uit het darmkanaal, omdat het een natuurlijke vorm van natrium (zout) en andere zouten bevat.

Waarom nog meer celery juice?
Bleekselderij bevat vitamine A, C en K, Kalium, Magnesium, Ijzer, Calcium en Flavonoïden. In Medical Medium staat dat bleekselderij o.a. de volgende eigenschappen heeft:

– Ontstekingsremmend
– Vochtafdrijvend
– Ondersteunt de bijnieren
– Helpt je lever beter te ontgiften en toxines af te voeren (misschien wel het belangrijkst)
– Helpt tegen hoge bloeddruk
– Helpt bij huidproblemen
– Ondersteunt de spijsvertering
– Helpt bij concentratieproblemen
– Zuivert de bloedbanen
– Is goed als je last van depressies hebt

En zo zijn er nog wel meer voordelen als je elke dag bleekselderij drinkt.

Het meest simpele recept ooit
Voor het sap heb je enkel en alleen bleekselderij nodig, zo makkelijk is het! Het is de bedoeling dat je iedere dag bleekselderij sap (sap uit 1 hele bos/stronk) drinkt. Drink de sap meteen na het opstaan en vóór het ontbijt. Eet en drink pas na 30 minuten nadat je je bleekselderij sap hebt opgedronken, omdat op deze wijze je lichaam alle belangrijke vitaminen en mineralen op kan nemen.

Een juicer
Heb jij thuis een juicer? Dan kan je in een handomdraai deze mega-gezonde bleekselderij sap op tafel zetten! Heb je er geen? Doe het dan met een blender. Gebruik daarna een zeef, het gaat namelijk enkel en alleen om het sap.

Waarom alleen het sap?
Als je selderij perst wordt de vezel verwijderd en daardoor worden de helende krachten van het sapje nog sterker.

Celery Juice Tips

 • Drink elke dag sap van 1 hele bos op de nuchtere maag. Zorg ervoor dat je het met niets anders mengt! Het gaat puur en alleen om het sap van bleekselderij.
 • Lukt het voor jou niet om een hele stronk op te drinken? Neem dan de helft, iets is nog altijd beter dan niets.
 • Neem het liefst biologische bleekselderij en was het altijd grondig voordat je het gaat juicen.
 • Vind je de smaak nou echt te sterk, meng het dan met komkommer of een appel, maar liever dus niet. De kracht van de selderij is het beste zonder toevoegingen.

Heb je bleekselderij sap gemaakt?
Laat me dan weten hoe je het vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #mirellicious

2 gedachten over “Bleekselderij sap”

 1. inmiddels drink ik een paar maanden celery sap uit m’n slow-juicer op m’n nuchtere maag. Ik pers tot ik een halve liter in m’n kannetje heb en gebruik uitsluitend biologische celery.
  Het eerste wat er gebeurde was dat het mijn darmen schoonveegt. De klisma’s die ik voorheen af en toe nodig had is gelijk verleden tijd. Hoezee!!

  Na 7 weken minderde de pijn in m’n knie waar ik al langer last van had en wat aldoor erger werd. Ik had voor mezelf al vastgesteld dat dat dus een artrose knietje moest zijn. Als je eenenzeventig jaar bent kan je daar rekening mee houden denk ik. Nog een dag later was de pijn volledig verleden tijd. Nu inmiddels maanden verder is er geen spoor meer van pijn in m’n knie teruggekomen.

  Ontzuren heeft altijd al mijn aandacht en meet dat altijd middels lakmoes strips. Celery sap ontzuurd het lichaam geweldig.
  De celery sap is voor mij dus een blijvertje want met dít resultaat kan het alleen maar goed zijn voor mij. Ik sla geen dag over en geniet er steeds meer van.

  vriendelijke groeten, Jannie

Geef een reactie