Het beste dieet is geen dieet maar een voedingspatroon

Diëten, caloriën tellen, vasten, het 17 dagen dieet etc… Ze worden bedacht om zo snel mogelijk calorieën te verliezen.

Als jij een goed dieet hebt zal dit er primair voor zorgen dat jij zo lang mogelijk in gezondheid zal blijven leven. En ja ja, wat een mooie bijkomstigheid is is dat je dan automatisch gewicht zal verliezen.

Helaas is dit echt een verkeerde instelling. Mensen denken dat je door minder calorieën te eten automatisch afvalt. En zo zijn er helaas ook nog steeds mensen die denken af te vallen door gewoonweg niet te eten, of middels 1 of andere dieet… Dit is dus niet zo!

Voorbeeld: suikervrije light-frisdranken ze bevatten nagenoeg geen calorieën, maar je kunt er toch dik van worden én het is ook nog eens niet gezond. Dit komt door de kunstmatige smaakstoffen in light-frisdranken waardoor je sneller dik wordt. Ongezonde voeding programmeert je lichaam en hersenen, zodat je er verslaafd aan raakt, minder snel verzadigd wordt en gemakkelijker in gewicht aankomt.

Staar dus niet bijvoorbeeld blind op calorieën, maar kijk naar wat voeding met je doet.

Geef een reactie