Vegan Mayonaise

Ei vrije mayonaise, je kan het heel makkelijk in de winkel kopen, maar daar gaan we weer, zoals jullie wel weten ben ik van de zo min mogelijk uit pakjes en zakjes en ik zeg nee dank je tegen e-nummers keukenprinses hihi. En ik vind het gewoon leuk om dingen uit te proberen en zelf te maken, de koelkast begint dan ook wel aardig vol te raken.

Vandaag ga ik een heerlijke burger maken, wel vegan natuurlijk want het is niet nodig om aan dieren te zitten, en de kinderen vinden een klodder mayo best wel lekker op de burger, dus ik heb nu een weckpot vol gevuld met ei vrije mayo! Deze mayonaise is echt zo lekker, hij is ook echt zacht van smaak.

Wat hebben we hiervoor nodig:
1 teentje knoflook
2 eetlepels mosterd
50 ml water
25 gram gebroken lijnzaad
1 el appelcider-azijn
Snufje zout en peper
Scheutje amandelmelk
200 ml rijstolie

Bereiden:
Doe alles (behalve de olie) in een kan en mix het even met de staafmixer. Doe nu langzaam wat olie erbij terwijl je mixt, je ziet het direct al wat indikken. Ga zo door tot de olie op is. Doe de mayonaise in een weckpot en zet het in de koelkast.


Geef een reactie